Με δείκτες, έρευνες και μελέτες, το ΕΚΤ λειτουργεί ως μηχανισμός παρακολούθησης δημόσιων χρηματοδοτικών παρεμβάσεων και αναδεικνύει το ανθρώπινο δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης ως ένα από τα ισχυρά σημεία του ελληνικού συστήματος έρευνας και καινοτομίας.
4.527
συμμετοχές σε όλες τις δράσεις (ακαδημαϊκή εμπειρία, διδακτορική έρευνα, μεταδιδακτορική έρευνα, ερευνητικά έργα)
2.697
μοναδικοί ωφελούμενοι
53,2% άνδρες
46,8% γυναίκες
Έρευνα ΕΚΤ: COVID-19 και νέοι Έλληνες ερευνητές
Επίκαιρα δεδομένα για την καθημερινότητα των Ελλήνων ερευνητών στις συνθήκες του περιορισμού, συνεισφορά στον δημόσιο διάλογο.
39,4% των ωφελούμενων νέων επιστημόνων επανεξέτασαν το ενδεχόμενο εγκατάστασής τους στο εξωτερικό
Η συμμετοχή στις δράσεις στήριξης των νέων ερευνητών και ερευνητριών του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, οδήγησε αρκετούς από τους νέους επιστήμονες που συμμετείχαν, να επανεξετάσουν το ενδεχόμενο μετεγκατάστασής τους στο εξωτερικό. Τα ποσοστά διαφέρουν ανά δράση, με το μεγαλύτερο ποσοστό (48,2%) να καταγράφεται στην ενίσχυση της μεταδιδακτορικής έρευνας.
Ο αντίκτυπος της δράσης για την απόκτηση ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας στους ωφελούμενους και τα ΑΕΙ
Η μεγάλη πλειονότητα των νέων επιστημόνων που συμμετείχαν στη δράση για την απόκτηση ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας, έκριναν τη δράση ως πολύ ικανοποιητική / ικανοποιητική. Σημαντικά ήταν τα αποτελέσματα και για τα ιδρύματα υποδοχής τόσο όσον αφορά στις καινοτόμους μεθόδους διδασκαλίας που εφαρμόστηκαν όσο και στην ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού.